marți, 28 februarie 2017

3 poze, 2 vorbe - Februarie 2017


De fiecare dată când am sentimentul că e pustiu prin pădure, și o să umblu doar așa ca să mă oxigenez, cărând kilograme de aparatură foto degeaba, apare câte o ciocănitoare să-mi mai dea un pic de speranță... De data asta e ciocănitoarea de grădină.
capreolus capreolus
Căprioara pișărcoasă. Breaking news! Senzațional!... 
Da, știu... Nu-i frumos. Ce pot să spun în apărarea mea?... Eram disperat! Umblam de ore bune prin pădure fără să văd nici o ființă vie, doar crăci goale și zăpadă fleoșcăită... Eram așa de disperat, că și dacă dădeam peste pădurar cu nădragii în vine, tot îl trăgeam în poză și-l puneam pe blog. Asta e, lucrez cu ce-mi oferă natura. 
Dacă tot am adus vorba; cine vrea să-l vadă pe pădurar cu nadragii în vine, să ridice mâna sus. Ăsta ar fi un subiect destul de ușor...
Cicmany, Slovakia
Cicmany, un mic sat ascuns printre munții din nordvestul Slovaciei... Ar fi fost un sat ca multe altele situate în locuri asemănătoare, dar cu vreo 200 de ani în urmă, cineva s-a apucat să spoiască cu var exteriorul casei, în locurile în care lemnul era mai afectat, i-a plăcut contrastul între var și lemn și - poate nu chiar atunci, dar în anii următori  - a desenat modelele populare folosite deja pe țesăturile din zonă... Oamenii din sat s-au molipsit și s-a născut o tradiție, o tradiție pe care alți oameni deștepți nu au lasat-o să se stingă.



Haideţi pe afară şi aveţi grijă de voi!

6 comentarii:

  1. ca-ntotdeauna, natura e o sursa inepuizabiala... de zambet :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am mai incercat sa comentez: NU a a parut! Incerc din nou! Da crezi ca mai stiu ce am scris prima data!!???? OK! asta vreau sa spun:
    - Am si eu o ciocanitoare ca ata , dar vine des la mine in gradina blocului, chiar in fata balconului meu! Un pin "semibatran" dar cu multa hrana ptr. ea! Caprioare nu am , dar am dat de ele, insa fiind asa de "urat" au fugit de mine!!!! Ha,Ha, Ha, A ta, Misule ti-a aratat ca te ...place! Deci hai din nou in Natura si selecteaza-ne cu minunatele tale povestiri! Ture frumoase iti doresc! Mosul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca s-a rezolvat problema la "comentarii". Ture frumoase si tie.

      Ștergere