luni, 23 aprilie 2012

Plastic

M-am gândit o vreme dacă e cazul să pun asta pe blog, sau nu.
Am primit un email, știți voi, din alea care-ți umplu inboxu', mișună pe internet însoțite de mesaje scurte ca: superb, fantastic, frumos, etc. Uneori mesajul are mai multe cuvinte, gen: dacă nu dai mai departe se rupe universu' - astea îmi plac cel mai mult... Emailul ăsta zicea doar: cutremurător... O minciună! Conținutul a fost dărâmător!
Da, suntem cei mai deștepți și cei mai șmecheri, nimeni nu-i ca noi, am inventat ceva ce nici  Natura care, spre deosebire de noi e veșnică, nu poate digera... Se cheamă PLASTIC. Plasticu' e-n tot și-n toate (chiar și unde nu te-ai aștepta), suntem dependenți de el, dar paradoxal, îl împrăștiem cu mare ușurință. Plasticu' odată ce i-ai dat drumu' din mână, are drumul lui și ajunge departe, mai departe decât ai crede și uneori mult mai departe decât vei ajunge tu vreodată. Chiar mai tare de atât, va continua să călătorească încă multă vreme după ce Natura te va fi terminat de digerat.
Vedeți filmul din linkul de mai jos și dacă nu vibrează nimic în voi, eu zic că sunteți de plastic!
În finalul filmulețului, care e deocamdată un trailer, Chris Jordan întreabă:
"Avem curajul să conștientizăm realitățile timpurilor noastre și să ne permitem să simțim suficient de profund, încât să ne transformăm pe noi și viitorul nostru?"
Poate că ar fi bine să vă răspundeți singuri la întrebare și să faceți ceva chiar și doar la un nivel personal, pentru ca viitorul nostru să fie mai puțin plasticos...

Mulțumesc pentru link, știe cine...

Haideţi pe afară, aveţi grijă de voi și țineți-vă plasticu' în buzunare! 4 comentarii:

 1. Daca e plin oceanul ,inseamna ca toata lumea e cuprinsa de acest "flagel " al plasticului.Vai de bietele animale si pasari,si apoi va fi vai si de noi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce e cel mai trist e ca efortul de a opri asta (vorbesc strict de plastic), nu e foarte mare. Ambalajele din plastic sunt usor de strans si reciclat, cu un minim de implicare din partea autoritatilor, cu un minim de educatie, problema ar fi rezolvabila...

   Ștergere
 2. Super film. As putea sa il folosesc si eu ?
  Am scris mai demult un articol pe tema asta http://gherdeal.blogspot.de/2011/09/wood-age-vs-plastic-age.html si as vrea sa-l reeditez si cu imagini.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai, cred ca da... Trailerul catre care am pus link e la liber, iar putinul care l-am scris eu despre subiect, cu siguranta nu-i de ajuns.

   Ștergere